Obuka zavarivaca u Sjenici - 3

Obuka zavarivača u Sjenici

Obuka zavarivača u Sjenici – Obuka 11 zavarivača za: gasni, MAG, TIG i REL postupak je organozovana u saradnji sa Opštinom Sjenica i organizacijom USAID. Organizaciju je sprovodila Kancelarija za mlade opštine Sjenica prema predviđenim akcionim planom za razvoj omladinskog preduzetništva.

Obuka zavarivača u Sjenici za gasni, MAG, TIG i REL postupak

VECO WELDING je u novembru mesecu sproveo obuku zavarivača u opštini Sjenica. Obuku je prošlo 13 kandidata od kojih su 2 kandidata odustala tokom obuke. Obuka je sprovedena za 3 gasna, 3 Mag, 4 Tig i 1 REL zavarivača. Kontrolu atestacije sprovela je akreditovana ustanova TUV  SUD, i kandidati su nakon izrade atestnih uzoraka dobili međunarodno priznate ateste od strane TUV SUD-a. Atestacija se sastojala od teorijskog dela i praktičnog dela izrade atestnih uzoraka. Nakon ispitivanja uzoraka konstatovano je da su svih 11 zavarivača položili određene položaje koje su polagali i kandidati su dobili ateste od TUV SUD-a.

NAPOMENA: Zavaljujemo se Opštini Sjenica, kancelariji za mlade (USAID), firmi Metal iz Sjenice, firmi Kryo Gas iz Novog Pazara, hotelu Borići i meštanima Sjenice na pomoći pri organizaciji ove obuke. Zahvaljujemo se kandidatima koji su bili željni znanja i prihvatali sve naše primedbe i sugestije u toku rada bez i jednog problema u toku rada. Tempo rada od 8 do 10 sati svih sedam dana u nedelji bio je izuzetno naporan ali na naše iznenađenje kandidati se nisu žalili već su hteli i više. Naše mišljenje o Sjenici je nakon ove obuke promenjeno i priznajemo da smo imali pogrešno mišljenje o ovom kraju. Sjenica ipak nije samo mesto gde pada najviše snega, nahladniji deo u Srbiji,mesto na pešteru i na „kraju sveta“i mesto gde ima jagnjetine i sira, već je Sjenica pre svega mirno mesto: divnih, predusetljivih i poštenih ljudi, lepe prirode i lepe klime (1050 m nad, vis.).

Prilog lokalne TV stanice možete pogledati na:http://www.youtube.com/watch?v=5rBsB0s_DD4

Share this post