This is custom heading element

Metalizacija predstavlja postupak nanošenja uređajem za metalizaciju, materijala u obliku žice ili praha na željenu površinu radi postizanja određenih karakteristika.

VECO WELDING d.o.o. metalizaciju ima u ponudi od svog osnivanja (1992 god.– PP METRONIC i SR VECO). Metalizaciju izvodimo prema originalnoj tehnologiji proizvođača uređaja i prahova – METCO, CASTOLIN i INTERWELD. Naši inženjeri poseduju diplome za metalizaciju i obučeni su u centrima: Castolina u Švajcarskoj, Metca u Švajcarskoj i Nemačkoj kao i Interwelda u Mađarskoj.

  • Metalizirani slojevi imaju primenu kod: popravke oštećenih delova, zaštite od korozije, popravke pogrešno obrađenih delova i nanošenja tvrdih formacija.
  • Imamo veliko iskustvo u izvođenju metalizacije sa više hiljada urađenih aplikacija kao što su: rukavci vratila, osovine, raonici, noževi za sečenje i drobljenje, alati, špartači, ventili…
  • VECO WELDING u  ponudi ima hladni i topli postupak metalizacije.
  • Hladna metalizacija – nanosimo legure na bazi: nikla, hroma, kobalta, aluminijumske bronze, molibdena, aluminijum oksid… Postupak je pogodan za nanošenje na cilindrične i ravne površine. Debljina nanešenog sloja iznosi od 0,25 do 12 mm. Hladnim postupkom osnovni materijal zagrevamo do 180 °C,  tako da nema uticaja  toplote na deformaciju i strukturu osnovnog materijala. Hladnu metalizaciju sa našim prenosnim uređajima izvodimo i u vašoj radionici.
  • Uz naš nadzor sami izvodite mašinsku obradu. Ovim štedite na transportu delova, troškovima pripreme i obrade. Ušteda je i do 50% u odnosu na cenu popravke.
  • Topla metalizacija – nanosimo samotečne legure na bazi: nikla, hroma, kobalta, volfram karbida… Topli postupak koristimo za nanošenje legura na materijale kod kojih je temperatura topljenja iznad radne temperature praha za metalizaciju (1050-1150°C). Možemo naneti debljinu sloja od 0,3 do 3 mm. Postupak je pogodan za nanošenje na ivicama, ravnim i zakrivljenim površinama a mogu se raditi i manji delovi cilindričnog oblika. Zbog visokih radnih temperatura treba imati u vidu uticaj toplote na deformacije i strukturu osnovnog materijala.

Više o postupku metalizacije možete pogledati u dokumentima i sekciji VIDEO.

METALIZACIJA - rešenje za brzu intervenciju i veliku uštedu. IZBOR JE VAŠ.